Informatii disponibile pe Prospect Medicament au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa prospect Medicament sa consultati fie medicul. Gasiti medicamente cautand fie dupa denumirea acestora(campul medicament), fie dupa indicatiile lor (problema medicala pentru care se recomanda - campul prospect).

AZITROMICINA ARENA este un antibiotic.
In acest prospect gasiti:
1 Ce este Azitromicina Arena si pentru ce se utilizeaza
2 Inainte sa utilizati Azitromicina Arena
3 Cum sa utilizati Azitromicina Arena
4 Reactii adverse posibile
5 Cum se pastreaza Azitromicina Arena
6 Informatii suplimentare

1. CE ESTE AZITROMICINA ARENA SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Azitromicina apartine unei grupe de antibiotice denumite macrolide.
Aceasta este utilizata in tratamentul urmatoarelor infectii:
- infectii ale cailor respiratorii superioare si inferioare cum sunt: otita medie, sinuzita, faringita/amigdalita, bronsita si pneumonie.
- infectii ale pielii si ale tesuturilor moi
- infectii cu transmitere sexuala.

2. INAINTE SA UTILIZATI AZITROMICINA ARENA
Nu luati Azitromicina Arena:
- daca sunteti alergic la azitromicina, la eritromicina, la alte macrolide sau la oricare dintre celelalte componente ale Azitromicina Arena;
- daca aveti probleme la nivelul ficatului; in acest caz, informati-l pe medicul dumneavoastra.
- daca in timpul tratamentului sau dupa incheierea tratamentului cu Azitromicina Arena prezentati diaree, spuneti-i medicului dumneavoastra. Este posibil, ca similar altor antibiotice, sa apara in timpul tratamentului o suprainfectie cu fungi.
- daca in timpul tratamentului cu Azitromicina Arena prezentati reactii alergice cum sunt: mancarimi, eruptii trecatoare pe piele, umflare sau dificultati in respiratie, spuneti-i imediat medicului dumneavoastra.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Azitromicina Arena poate interactiona cu alte medicamente. Informati-l pe medicul dumneavoastra sau pe farmacist daca ati luat recent vreunul dintre urmatoarele medicamente:
- derivati de ergot (cum este ergotamina, care este utilizata in tratamentul migrenei)
- ciclosporina (un medicament utilizat la pacientii care au suferit un transplant)
- digoxina (un medicament utilizat in tratamentul aritmiilor cardiace)
- antiacide, cimetidina (medicamente utilizate in tratamentul bolilor digestive). Este recomandata evitarea administrarii Azitromicina Arena in acelasi timp cu antiacide.
- anticoagulante de tip cumarinic (cum este warfarina, utilizata pentru prevenirea aparitiei cheagurilor de sange)
- nelfinavir, zidovudina, didanozina, efavirenz, indinavir (medicamente utilizate in tratamentul infectiilor determinate de virusul HIV)
- terfenadina (un medicament utilizat in tratamentul alergiilor si a febrei fanului)
- rifabutina (un medicament utilizat in tratamentul tuberculozei pulmonare si a infectiilor determinate de microbacterii)
- teofilina (utilizata in tratamentul astmului bronsic).
- atorvastatina (utilizata pentru scaderea grasimilor din sange)
- cisaprida (utilizata pentru tratamentul simptomelor cum sunt arsurile din boala de reflux gastro-esofagian)
- metilprednisolon (utilizat in tratamentul simptomatic al unor afectiuni endocrine si anumitor afectiuni reumatice)
- sildenafil (utilizat in tratamentul disfunctiilor erectile).

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Azitromicina Arena nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Azitromicina Arena
Comprimatul Azitromicina Arena contine lactoza.
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA UTILIZATI AZITROMICINA ARENA
Urmati aceste instructiuni cu exceptia cazului in care medicul le modifica. Amintiti-va sa va luati
medicamentul.
Durata tratamentului cu Azitromicina Arena trebuie stabilita de catre medicul dumneavoastra. Nu intrerupeti tratamentul inainte de termen pentru ca exista riscul reaparitiei bolii.
Azitromicina Arena se administreaza pe cale orala. Inghititi comprimatele intregi, cu multa apa.
Doza va fi stabilita de catre medicul dumneavoastra in functie de necesitatile individuale si de tipul infectiei dumneavoastra. Pentru ca tratamentul sa fie eficace, trebuie sa respectati instructiunile medicului dumneavoastra cu privire la doza si durata tratamentului.
Ca regula generala, se poate utiliza urmatoarea schema de administrare:

Adulti (inclusiv pacienti varstnici)
Pentru tratamentul bolilor cu transmitere sexuala determinate de Chlamydia trachomatis si Neisseria gonorrhoea: 2 comprimate Azitromicina Arena, administrate in doza unica.
Pentru toate celelalte indicatii, doza recomandata este de un comprimat Azitromicina Arena o data pe zi, timp de 3 zile consecutive, doza totala fiind de 3 comprimate.

Utilizarea la copii
La copii cu varsta peste 12 ani si greutate corporala mai mare de 45 kg: se recomanda aceleasi doze ca la adulti.
La copii cu varsta peste 12 ani si greutate corporala sub 45 kg sunt disponibile alte formulari, in concentratii corespunzatoare.
Daca aveti impresia ca efectul Azitromicina Arena este prea puternic sau prea slab, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Azitromicina Arena
Va rugam sa spuneti imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului sau sa contactati imediat departamentul de urgente al celui mai apropiat spital. Luati cu dumneavoastra si comprimatele ramase in cutie.

Daca uitati sa utilizati Azitromicina Arena
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza omisa.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului .

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Azitromicina Arena poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 din 10 pacienti)
Frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti)
Mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti)
Rare (afecteaza mai putin de 1 din 1 000 pacienti)
Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10 000 pacienti)
Frecventa necunoscuta (nu poate fi estimata din datele disponibile)

Unele persoane pot fi alergice la acest medicament; daca apar indata ce ati luat acest medicament reactii de tip: respiratie dificila, suieratoare, inrosirea si umflarea fetei, a buzelor si limbii, febra inexplicabila, intrerupeti imediat administrarea acestui medicament si adresati-va medicului dumneavoastra.
Majoritatea reactiilor adverse au fost usoare pana la moderate si reversibile la incetarea utilizarii medicamentului aparand la nivel digestiv: greata, varsaturi, diaree si dureri abdominale. In cazuri izolate au fost raportate reactii adverse potential severe cum este umflarea fetei, gatului, limbii (datorita unei reactii alergice) sau afectarea functiei hepatice insotita de ingalbenirea pielii.
Suplimentar, in timpul tratamentului cu Azitromicina Arena pot aparea urmatoarele reactii adverse:

Reactii adverse frecvente: greata, varsaturi, diaree (ducand la deshidratare), disconfort abdominal (crampe sau dureri);

Reactii adverse mai putin frecvente: ameteli/vertij, somnolenta, durere de cap, convulsii, modificari ale gustului si mirosului, sincopa, diaree, flatulenta, lipsa poftei de mancare, indigestie, mancarimi si eruptii trecatoare pe piele, dureri articulare, infectie vaginala cauzata de fungi.
Reactii adverse rare: scaderea numarului de trombocite din sange, scaderea numarului de neutrofile, agresivitate, neliniste, anxietate, nervozitate, insomnie, agresivitate, afectarea auzului, surditate, tiuituri in urechi, palpitatii, aritmii incluzand tahicardia ventriculara, prelungirea intervalului QT si torsada varfurilor, tensiune arteriala mica, constipatie, decolorarea limbii, pancreatita, colita pseudomembranoasa, hepatita si icter colestatic, necroza hepatica si insuficienta hepatica, umflarea fetei, gatului,limbii, urticarie si fotosensibilizare; eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson si necroliza epidermica toxica, nefrita interstitiala si insuficienta renala acuta, anafilaxie incluzand edem, candidoza, candidoza orala, oboseala, stare generala de rau.
Daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA AZITROMICINA ARENA
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor.
A se pastra in ambalajul original.
Nu utilizati Azitromicina Arena dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Azitromicina Arena
- Substanta activa este azitromicina. Fiecare comprimat contine azitromicina 500 mg sub forma de azitromicina dihidrat 524 mg.
- Celelalte componente sunt: nucleu-amidon pregelatinizat, crospovidona, hidrogenofosfat de calciu anhidru, laurilsulfat de sodiu, stearat de magneziu; film-hipromeloza, dioxid de titan (E 171), lactoza monohidrat, triacetin.

Cum arata Azitromicina Arena si continutul ambalajului
Azitromicina Arena se prezinta sub forma de comprimate filmate de culoare alba, de forma unei capsule, marcate cu o linie mediana pe una dintre fete.
Este ambalata in cutii a 3, respectiv 150 comprimate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
ARENA GROUP S.A.
Str. Stefan Mihaileanu, Nr. 31, Etaj 1, Ap.1
Sector 2, Bucuresti, Romania

Fabricantul
Kern Pharma S.L.
Pol

Comentarii - Ati folosit acest medicament?

Medici Familie

Stomatologul

Medic Bun

Cabinet Psihologie

Radiologie Dentara Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ,nu trebuie sa folositi aceste informatii in scopul diagnosticarii sau tratarii oricarei probleme de sanatate.

Forme farmaceutice

Comprimate ,capsule, siropuri, drajeuri,solutii, unguente, geluri, spray, ovule, supozitoare.

Medicament

Medicamentul este un preparat destinat sau utilizat pentru diagnosticarea, prevenirea, ameliorarea sau vindecare unei suferințe.

Prim Ajutor

Pe acest site veti gasi informati utile despre medicamente,indicatii, contraindicatii, mod de administrare.
Agentie Servicii Funerare Centru Inchirieri Non Stop Deschis Agentie Pompe Funebre