Informatii disponibile pe Prospect Medicament au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa prospect Medicament sa consultati fie medicul. Gasiti medicamente cautand fie dupa denumirea acestora(campul medicament), fie dupa indicatiile lor (problema medicala pentru care se recomanda - campul prospect).

Medicatie adjuvanta in boala coronariana, aritmii ectopice si pentru profilaxia aritmiilor digitalice.
Compozitie
Un comprimat contine K
+ 40 mg, sub forma de aspartat de potasiu hemihidrat 180 mg si Mg2+ 12 mg sub forma de aspartat de magneziu tetrahidrat 180 mg si excipienti: amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal, talc, stearat de magneziu, celuloza microcristalina (Avicel PH 101).
Grupa farmacoterapeutica: Substante minerale; preparate cu potasiu, combinatii.

Indicatii terapeutice
Medicatie adjuvanta in boala coronariana, aritmii ectopice si pentru profilaxia aritmiilor digitalice.
Stari de oboseala fizica.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului.
Fenilcetonurie.
Insuficienta renala severa (clearance al creatininei < 30 ml/min).
Insuficienta hepatica severa.

Precautii
Datorita continutului in aspartam (sursa de fenilalanina), administrarea produsului este contraindicata pacientilor cu fenilcetonurie.

Interactiuni
Administrarea concomitenta a chinidinei si aspartatului de magneziu poate determina cresterea concentratiei plasmatice a chinidinei si a riscului de efecte toxice, prin scaderea excretiei renale a acesteia, datorita alcalinizarii urinei.

Atentionari speciale
Acest produs este destinat adultilor.
La pacientii cu insuficienta renala se recomanda supravegherea potasemiei si magneziemiei.

Sarcina si alaptarea
Studii la animale nu au evidentiat efecte teratogene. Deoarece nu exista studii controlate la gravide, se recomanda evitarea administrarii produsului in timpul sarcinii. Nu exista date privitoare la excretia produsului in lapte; se recomanda evitarea administrarii in perioada alaptarii.
Datorita efectului magneziului de relaxare a musculaturii uterine, produsul este contraindicat in timpul travaliului, pre- si postpartum datorita efectului magneziului de relaxare a musculaturii uterine.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Asparom nu influenteaza negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare
Adulti: 1-2 comprimate Asparom administrate oral, la intervale de 8-12 ore.

Reactii adverse
Asparom este bine tolerat. Rareori au fost semnalate tulburari digestive (greata, diaree, dureri abdominale).

Supradozaj
Hipermagneziemia este favorizata de insuficienta renala, stari severe de deshidratare, hipotiroidism, boala Cushing. Simptomele constau in greata, varsaturi, hipotensiune arteriala (apar la valori ale magneziului seric de 3-5 mEq/l), somnolenta, hiporeflexie, slabiciune musculara (la 7 mEq/l), coma cu deprimare respiratorie si stop cardiac (la 12-15 mEq/l).
Electrocardiografic se observa o crestere usoara a undelor T si diminuarea amplitudinii undelor R.

Tratamentul consta in micsorarea aportului de magneziu, ingestia de lichide (pentru combaterea deshidratarii), calciu intravenos. Dializa poate fi utila.
Hiperpotasemia este favorizata de insuficienta renala si de insuficienta corticosuprarenaliana. Manifestarile clinice, evidente cand potasemia depaseste 8 mEq/l, constau in tulburari neuromusculare, tulburari cardiace

Comentarii - Ati folosit acest medicament?

Medici Familie

Stomatologul

Medic Bun

Cabinet Psihologie

Radiologie Dentara Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ,nu trebuie sa folositi aceste informatii in scopul diagnosticarii sau tratarii oricarei probleme de sanatate.

Forme farmaceutice

Comprimate ,capsule, siropuri, drajeuri,solutii, unguente, geluri, spray, ovule, supozitoare.

Medicament

Medicamentul este un preparat destinat sau utilizat pentru diagnosticarea, prevenirea, ameliorarea sau vindecare unei suferințe.

Prim Ajutor

Pe acest site veti gasi informati utile despre medicamente,indicatii, contraindicatii, mod de administrare.
Agentie Servicii Funerare Centru Inchirieri Non Stop Deschis Agentie Pompe Funebre