Informatii disponibile pe Prospect Medicament au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa prospect Medicament sa consultati fie medicul. Gasiti medicamente cautand fie dupa denumirea acestora(campul medicament), fie dupa indicatiile lor (problema medicala pentru care se recomanda - campul prospect).

Tonic Capilar 50ml Dacia PlantTONIC CAPILAR 50ml
Compozitie:Plante şi produse apicole în următoarele proporţii: ardei-iute- fructus (20%), mesteacăn- folium (20%), brusture- radix (15%), urzică- herba (15%), propolis (10%), lavandă- flores (10%), muşeţel- flores (10%).
Excipienţi: apă, alcool etilic 75% vol.

ARDEI- IUTE (Capsicum annuum)
Ardeiul-iute este o plantă originară din zonele tropicale ale Americii de Sud, unde se cultivă de mii de ani. În compoziţia sa au fost identificate substanţe bioactive cu acţiune revulsivă, stimulentă a circulaţiei periferice, antiseptică, antiinflamatoare şi tonic capilară, care favorizează creşterea părului: capsaicinoide (capsaicină şi dihidrocapsaicină), carotenoide (capsantină, capsorubină, β-caroten), capsianozide, vitamine (A şi C) şi oligoelemente (Ca, Na, Zn, Mn, Cu).

BRUSTURE (Arctium lappa)
Brusturele este o plantă care în Evul Mediu era utilizată pentru tratarea tumorilor canceroase. În compoziţia plantei au fost identificate substanţe bioactive cu acţiune antiseboreică şi care stimulează creşterea părului: arctiină, arctiol, arctinal, lapafeni, daucosterol, mataresinol, arctiopicrină şi petastilonă.

URZICĂ (Urtica dioica)
În fitoterapie urzica este una dintre principalele surse de vitamine şi minerale esenţiale organismului. Planta conţine substanţe bioactive cu acţiune revulsivă, tonic capilară, cicatrizantă, hemostatică şi antiseptică: carotenoide (β-caroten, xantofilă, violaxantină), flavone, taninuri, amine (histamină, serotonină, acetilcolină), acizi organici (cafeic, clorogenic, ferulic), oligoelemente (P, K, Ca, Mg, Fe, S), vitamine (A, B1, B2, C, E şi K), fosfolipode (betaină, colină, lecitină) şi fitohormoni, care permit adminstrarea plantei ca adjuvant în caz de mătreaţă, căderea părului, alopecie şi afecţiuni cutanate (acnee, seboree, eczeme, psoriazis).

PROPOLIS
Propolisul este un produs apicol care prin compoziţia sa bogată în flavonoizi şi acid ferulic, prezintă proprietăţi antimicrobiene (fiind bactericid asupra germenilor Gram pozitivi şi bacteriostatic asupra germenilor Gram negativi), antivirale (inhibând multiplicarea virusurilor), antimicotice, antiinflamatoare, având în acelaşi timp şi acţiune cicatrizantă şi trofică locală. Datorită acestor proprietăţi, propolisul este utilizat ca adjuvant în afecţiuni cutanate (micoze, eczeme infecţioase) şi căderea părului.

MESTEACĂN (Betula pendula)
Mesteacănul este un arbore foios, cu scoarţă albă care creşte până la altitudini de 1550m. Planta conţine substanţe bioactive cu acţiune antiinflamatoare, antiseptică, tonic capilară care stimulează creşterea părului: saponozide triterpenice (betulinol, acid betulinic, acid platanic), taninuri, flavone, monotropitozidă, betulozidă, ulei esenţial şi oligoelemente (Na, K, Cu, Ca, Mn, Fe).

LAVANDĂ (Lavandula angustifolia)
Lavanda este o plantă care în antichitate era utilizată ca parfum de baie şi antiseptic. Planta conţine substanţe bioactive cu acţiune cicatrizantă, antimicotică şi antimicrobiană: ulei esenţial (alcătuit din α şi β-pinen, camfen, δ-caren, cis şi trans-ocimen, geraniol, camfor), acizi triterpenici (ursolic şi oleanolic), flavone şi acid rozmarinic, care permit administrarea plantei ca adjuvant în afecţiuni cutanate (infecţii şi micoze), mătreaţă şi căderea părului.

MUŞEŢEL (Matricaria chamomilla)
Muşeţelul este o plantă utilizată din vremurile cele mai îndepărtate, în diferite tipuri de afecţiuni. În compoziţia sa au fost identificate substanţe bioactive cu acţiune antiinflamatoare, cicatrizantă, antibacteriană, antimicotică şi tonic capilară (tonifică rădăcina şi firul de păr căruia îi conferă strălucire, fiind eficient în special pentru părul blond şi şaten): ulei esenţial (alcătuit din chamazulenă, α-bisabolol, farnesen, farnesol), proazulene (matricină, matricarină), flavonoide (apigenină, luteolină), acizi fenolici (cafeic, clorogenic, vanilic) şi carotenoide. Acţiuni:
tonic capilar, stimulent al circulaţiei periferice, antiseboreic, antiseptic, antieczematos, antipruriginos, antiparazitar, calmant, antimigrenos.

Indicaţii:
alopecie, seboree;despicarea firului de păr, încărunţire prematură;căderea părului - din cauze legate de stress; migrene, stări de anxietate, iritabilitate; pediculoza;
Instrucţiuni de folosire:
Contra căderii părului şi contra mătreţei cea mai eficientă metodă este înlocuirea completă a şamponului cu un amestec format din:2 linguriţe de TONIC CAPILAR1-2 gălbenuşuri de ou3-6 linguri de apăAceste trei ingrediente se amestecă bine, până se omogenizează, iar preparatul obţinut se foloseşte ca şi un şampon obişnuit. Clătirea se va face în mai multe ape ca de obicei, deoarece produsul aderă puternic la firul de păr.Pentru a determina o regenerare rapidă a părului se poate recurge zilnic la frecţii la rădăcină cu tonic capilar nediluat.
Experienţa a arătat că părul se poate regenera chiar şi în cazurile de calviţie pronunţată aplicând acest procedeu.Contra pediculozei se face o fricţionare urmată de acoperirea capului cu o basma timp de minim 1h. Precauţii:
Persoanele care au pielea capului uscată sau foarte sensibilă nu vor aplica acest preparat nediluat. În acest cazuri, însă, este foarte utilă folosirea “şamponului natural”, cu gălbenuş de ou, a cărui reţetă a fost dată mai sus. Contraindicaţii: Alergie la propolis sau la una din plantele componente ale remediului. Alte observaţii şi recomandări:
Practica a pus în evidenţă că şampoanele, oricât de mediatizate ar fi, provoacă slăbirea firului de păr, este recomandat să renunţe la acestea, spălarea făcându-se cu amestecul de gălbenuş cu tonic. În cazul în care nu se poate renunţa la şampon se recomandă folosirea unuia mai blând (pentru copii eventual). Administrare:EXTERN:
Se aplică local şi se fricţionează pielea capului, după care se lasă timp de minim 30min., apoi se spală capul cu şampon. Se recomandă 2-3 administrări pe săptămână. Tonic Capilar 50ml Dacia Plant.

Comentarii - Ati folosit acest medicament?

Medici Familie

Stomatologul

Medic Bun

Cabinet Psihologie

Radiologie Dentara Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ,nu trebuie sa folositi aceste informatii in scopul diagnosticarii sau tratarii oricarei probleme de sanatate.

Forme farmaceutice

Comprimate ,capsule, siropuri, drajeuri,solutii, unguente, geluri, spray, ovule, supozitoare.

Medicament

Medicamentul este un preparat destinat sau utilizat pentru diagnosticarea, prevenirea, ameliorarea sau vindecare unei suferințe.

Prim Ajutor

Pe acest site veti gasi informati utile despre medicamente,indicatii, contraindicatii, mod de administrare.
Agentie Servicii Funerare Centru Inchirieri Non Stop Deschis Agentie Pompe Funebre