Informatii disponibile pe Prospect Medicament au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa prospect Medicament sa consultati fie medicul. Gasiti medicamente cautand fie dupa denumirea acestora(campul medicament), fie dupa indicatiile lor (problema medicala pentru care se recomanda - campul prospect).

BRUNAC este utilizat pentru favorizarea cicatrizarii ulcerelor corneene de origine traumatica.
Compozitie
100 ml solutie contin acetilcisteina 5 g si excipienti: polivinilpirolidona, ditiotreitol, fosfat de sodiu dibazic, edetat desodiu, hidroxid de sodiu pana la pH 5,6, clorura de benzalconiu, apa purificata.
Grupa farmacoterapeutica: alte preparate de uz oftalmologic

Indicatii terapeutice
BRUNAC este utilizat pentru favorizarea cicatrizarii ulcerelor corneene de origine traumatica.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la acetilcisteina sau la oricare dintre excipienti.

Precautii
Daca se suspecteaza o reactie alergica la Brunac - solutie oftalmica tratamentul trebuie intrerupt.

Interactiuni
Nu au fost semnalate.

Atentionari speciale
Daca dupa 8 zile de tratament nu se obtine o ameliorare a simptomatologiei se impune un control oftalmologic pentru reevaluarea conduitei terapeutice.
Nu se vor folosi lentilele de contact moi in timpul tratamentului cu Brunac - solutie oftalmica, datorita continutului in clorura de benzalconiu. Lentilele de contact tari trebuie indepartate inaintea administrarii picaturilor si nu trebuie reaplicate mai devreme de 15 minute.

Sarcina si alaptarea
In absenta studiilor controlate la om, se recomanda administrarea cu prudenta a produsului in perioada sarcinii si alaptarii

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Ca orice preparat oftalmologic Brunac poate afecta acuitatea vizuala, dupa administrare, pentru cateva minute. Pacientul trebuie avertizat sa astepte pana cand tulburarile de vedere dispar, inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare
Doza uzuala este de o picatura de 4-5 ori pe zi instilata in sacul conjunctival al ochiului sau ochilor afectati.
Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 8 zile.
Pentru a preveni contaminarea picuratorului si a solutiei, se va evita atingerea acestuia de pleoape, suprafete invecinate sau alte suprafete. Flaconul se pastreaza inchis intre administrari.
In cazul tratamentului concomitent cu alte solutii oftalmice, se recomanda administrarea acestora la intervale de minim 5 minute.

Reactii adverse
Rareori pot sa apara vedere incetosata, senzatii de arsuri oculare sau de corp strain, chemozis si hiperemie conjunctivala, hemoragie subconjunctivala, eroziuni corneene, fotofobie.
Exceptional au fost raporate reactii de hipersensibilitate dupa administrarea produsului (eritem, eczema, urticarie), uscaciunea mucoasei bucale, cefalee, somnolenta.

Supradozaj
Nu au fost semnalate cazuri se supradozaj.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A nu se utiliza dupa 15 zile de la prima deschidere a flaconului.
A se pastra la temperaturi intre 15 - 25

Comentarii - Ati folosit acest medicament?

Medici Familie

Stomatologul

Medic Bun

Cabinet Psihologie

Radiologie Dentara Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ,nu trebuie sa folositi aceste informatii in scopul diagnosticarii sau tratarii oricarei probleme de sanatate.

Forme farmaceutice

Comprimate ,capsule, siropuri, drajeuri,solutii, unguente, geluri, spray, ovule, supozitoare.

Medicament

Medicamentul este un preparat destinat sau utilizat pentru diagnosticarea, prevenirea, ameliorarea sau vindecare unei suferințe.

Prim Ajutor

Pe acest site veti gasi informati utile despre medicamente,indicatii, contraindicatii, mod de administrare.
Agentie Servicii Funerare Centru Inchirieri Non Stop Deschis Agentie Pompe Funebre