Informatii disponibile pe Prospect Medicament au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa prospect Medicament sa consultati fie medicul. Gasiti medicamente cautand fie dupa denumirea acestora(campul medicament), fie dupa indicatiile lor (problema medicala pentru care se recomanda - campul prospect).

Acid ibandronic Aurobindo ajuta la scaderea posibilitatii de rupere a oaselor (fracturi).
- comprimate filmate -

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Acid ibandronic Aurobindo si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Acid ibandronic Aurobindo
3. Cum sa luati Acid ibandronic Aurobindo
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Acidl ibandronic Aurobindo
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Acid ibandronic Aurobindo si pentru ce se utilizeaza
Acid ibandronic Aurobindo apartine unui grup de medicamente denumite bifosfonati. Contine substanta activa acid ibandronic. Acid ibandronic Aurobindo poate inhiba pierderea osoasa prin oprirea pierderii suplimentare de materie osoasa si prin cresterea masei osoase la majoritatea femeilor care iau acest medicament, chiar daca acestea nu pot vedea sau simti diferenta. Acid ibandronic Aurobindo ajuta la scaderea posibilitatii de rupere a oaselor (fracturi). A fost demonstrata o reducere a riscului de fractura vertebrala, nu si a riscului de fractura de col femural.
Acid ibandronic Aurobindo va este prescris pentru tratamentul osteoporozei postmenopauza, pentru ca aveti un risc crescut de fracturi. Osteoporoza se manifesta prin subtierea si slabirea oaselor si este mai frecventa la femei dupa menopauza. La menopauza, ovarele nu mai produc hormonul feminin, estrogen, care ajuta la pastrarea scheletului femeilor in stare de sanatate.
Cu cat femeile intra mai devreme la menopauza, cu atat riscul de fracturi osteoporotice este mai mare.

Alti factori care pot creste riscul de fractura includ:
- cantitati insuficiente de calciu si vitamina D in alimentatie
- fumatul sau consumul de alcool in cantitati mari
- lipsa de miscare sau a exercitiului fizic
- antecedentele de osteoporoza in familie

Un stil de viata sanatos va va ajuta, de asemenea, sa obtineti beneficiul maxim de la tratamentul dumneavoastra. Acesta include:
- o alimentatie echilibrata, bogata in calciu si in vitamina D
- mersul pe jos sau exercitiul fizic
- lipsa fumatului si a consumului de alcool etilic in cantitati mari.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Acid ibandronic Aurobindo
Nu luati Acid ibandronic Aurobindo
- daca sunteti alergica la acid ibandronic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- daca aveti probleme la nivelul esofagului, cum sunt ingustarea acestuia sau dificultate la inghitire.
- daca nu puteti sa stati in sezut sau in picioare pentru cel putin o ora (60 minute).
- daca aveti sau ati avut vreodata valori scazute ale concentratiei calciului in sange. Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra.

Atentionari si precautii
Unele paciente trebuie sa aiba grija deosebita in timp ce iau Acid ibandronic Aurobindo. Discutati cu medicul dumneavoastra inainte sa luati Acid ibandronic Aurobindo:
- daca aveti orice tulburari ale metabolismului mineral (cum este deficitul de vitamina D).
- daca rinichii nu va functioneaza normal.
- daca aveti probleme la inghitire sau tulburari digestive.
- daca urmati un tratament stomatologic sau vi se va efectua o interventie chirurgicala stomatologica, spuneti-i medicului stomatolog ca sunteti in tratament cu Acid ibandronic Aurobindo
Pot sa apara iritatie, inflamatie sau ulceratie a esofagului, adesea cu simptome de durere severa in piept, durere severa la inghitirea alimentelor si/sau bauturilor, senzatie intensa de greata sau varsaturi, in special daca nu beti un pahar plin cu apa si/sau daca va asezati in pozitia culcat la mai putin de o ora dupa ce ati luat Acid ibandronic Aurobindo. Daca observati aparitia acestor simptome, opriti administrarea de Acid ibandronic Aurobindo si adresati-va imediat medicului dumneavoastra (vezi punctul 3).

Copii si adolescenti
Nu administrati Acid ibandronic Aurobindo copiilor sau adolescentilor cu varsta sub 18 ani.

Acid ibandronic Aurobindo impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente, in special:
- Suplimente care contin calciu, magneziu, fier sau aluminiu, deoarece pot influenta efectele Acid ibandronic Aurobindo.
- Acid acetilsalicilic si alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) (incluzand ibuprofen, diclofenac sodic si naproxen) care pot determina iritatia stomacului si a intestinului. Bifosfonatii (cum este Acid ibandronic Aurobindo) pot determina si ei aceeasi reactie. De aceea, in timp ce luati Acid ibandronic Aurobindo, trebuie sa aveti grija deosebita in special cand luati in acelasi timp si analgezice sau antiinflamatoare.
Dupa ce inghititi, o data pe luna, comprimatul de Acid ibandronic Aurobindo, asteptati 1 ora inainte de a lua orice alt medicament, inclusiv comprimate pentru indigestie, suplimente care contin calciu sau vitamine.

Acid ibandronic Aurobindo impreuna cu alimente si bauturi
Nu luati Acid ibandronic Aurobindo impreuna cu alimente. Acid ibandronic Aurobindo este mai putin eficace daca este luat cu alimente. Puteti bea apa, dar nu si alte bauturi (vezi punctul 3 Cum sa luati Acid Ibandronic Aurobindo).

Sarcina si alaptarea
Nu luati Acid ibandronic Aurobindo daca sunteti gravida sau alaptati. Daca alaptati, poate fi necesar sa intrerupeti alaptatul pentru a lua Acid ibandronic Aurobindo.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Puteti conduce vehicule si sa folositi utilaje, deoarece este de asteptat ca Acid ibandronic Aurobindo sa nu aiba nicio influenta sau sa aiba o influenta neglijabila asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. Cum sa luati Acid ibandronic Aurobindo
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza uzuala de Acid ibandronic Aurobindo este un comprimat filmat o data pe luna.

Cum sa luati doza lunara
Este important sa urmati cu atentie aceste instructiuni. Acestea sunt concepute pentru a favoriza ajungerea rapida a comprimatului de Acid ibandronic Aurobindo in stomac, facand astfel iritarea esofagului mai putin probabila.
Luati un comprimat Acid ibandronic Aurobindo 150 mg o data pe luna.
- Alegeti o zi a lunii de care va este usor sa va amintiti. Puteti alege fie aceeasi data (cum ar fi prima zi a fiecarei luni) sau aceeasi zi (cum ar fi prima duminica a fiecarei luni) pentru a va lua comprimatul de Acid iIbandronic Aurobindo. Alegeti data care se potriveste cel mai bine programului dumneavoastra.
- Luati-va comprimatul Acid ibandronic Aurobindo la cel putin 6 ore dupa ce ati mancat sau baut ceva, cu exceptia apei.
- Luati-va comprimatul Acid ibandronic Aurobindo
- dupa ce va treziti dimineata si
- inainte de a manca sau bea orice (pe stomacul gol)
- Inghititi-va comprimatul cu un pahar plin cu apa (cel putin 180 ml).
Nu luati comprimatul cu apa cu o concentratie crescuta de calciu, suc de fructe sau orice alte bauturi.

In cazul in care exista suspiciuni privind prezenta unei concentratii crescute de calciu in apa de la robinet (apa dura), se recomanda sa se utilizeze apa imbuteliata, cu un continut scazut de minerale.
-Inghititi-va comprimatul intreg

Comentarii - Ati folosit acest medicament?

Medici Familie

Stomatologul

Medic Bun

Cabinet Psihologie

Radiologie Dentara Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ,nu trebuie sa folositi aceste informatii in scopul diagnosticarii sau tratarii oricarei probleme de sanatate.

Forme farmaceutice

Comprimate ,capsule, siropuri, drajeuri,solutii, unguente, geluri, spray, ovule, supozitoare.

Medicament

Medicamentul este un preparat destinat sau utilizat pentru diagnosticarea, prevenirea, ameliorarea sau vindecare unei suferințe.

Prim Ajutor

Pe acest site veti gasi informati utile despre medicamente,indicatii, contraindicatii, mod de administrare.
Agentie Servicii Funerare Centru Inchirieri Non Stop Deschis Agentie Pompe Funebre