Informatii disponibile pe Prospect Medicament au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa prospect Medicament sa consultati fie medicul. Gasiti medicamente cautand fie dupa denumirea acestora(campul medicament), fie dupa indicatiile lor (problema medicala pentru care se recomanda - campul prospect).

Indicatii: Tratamentul osteoporozei la femeile in post-menopauza. Acidul alendronic reduce riscul de fracturi vertebrale si de sold.

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA
Fiecare comprimat confine 10 mg acid alendronic (sub forma de alendronat sodic). Excipienti: fiecare comprimat confine lactoza anhidra 38,867 mg. Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1

3. FORMA FARMACEUTICA
Comprimat
Comprimate ovale, biconvexe, de culoare alba pana la aproape alba, inscripfionate cu `10` pe o fafa si netede pe cealalta fata.

4. DATE CLINICE

4.1 Indicatii terapeutice

Tratamentul osteoporozei la femeile in post-menopauza. Acidul alendronic reduce riscul de fracturi vertebrale si de sold.
Tratamentul osteoporozei la barbatii cu risc crescut de fractura. A fost demonstrata o reducere a incidenfei fracturilor vertebrale, dar nu si a celor non-vertebrale. Profilaxia osteoporozei induse de glucocorticoizi.

4.2 Doze si mod de administrare

Numai pentru administrare orala.

Osteoporoza la femeile in post-menopauza: Doza recomandata este de 10 mg o data pe zi.

Osteoporoza la barbati:
Doza recomandata este de 10 mg o data pe zi.

Osteoporoza indusa de glucocorticoizi:
Pentru femeile in post-menopauza, care nu utilizeaza tratament estrogenic, doza recomandata este un comprimat de 10 mg, zilnic. Pentru alte grupuri speciale de pacienti, vezi Rezumatul caracteristicilor produsului medicamentelor care confin alendronat 5 mg.

Pentru a obtine o absorbtie satisfacatoare a alendronatului, Acid alendronic comprimate trebuie administrat in conditii de repaus alimentar, imediat dupa trezirea de dimineata, numai cu apa, cu cel putin 30 de minute inaintea primului consum de alimente, bauturi sau a primei administrari a altor medicamente. Este posibil ca alte bauturi (incluzand apa minerala), alimente si unele medicamente, sa reduca absorbfia alendronatului (vezi pct. 4.5).
Pentru a facilita ajungerea medicamentului in stomac si a reduce riscul de iritatii/reactii adverse locale si esofagiene (vezi pct. 4.4)

Comentarii - Ati folosit acest medicament?

Medici Familie

Stomatologul

Medic Bun

Cabinet Psihologie

Radiologie Dentara Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ,nu trebuie sa folositi aceste informatii in scopul diagnosticarii sau tratarii oricarei probleme de sanatate.

Forme farmaceutice

Comprimate ,capsule, siropuri, drajeuri,solutii, unguente, geluri, spray, ovule, supozitoare.

Medicament

Medicamentul este un preparat destinat sau utilizat pentru diagnosticarea, prevenirea, ameliorarea sau vindecare unei suferințe.

Prim Ajutor

Pe acest site veti gasi informati utile despre medicamente,indicatii, contraindicatii, mod de administrare.
Agentie Servicii Funerare Centru Inchirieri Non Stop Deschis Agentie Pompe Funebre