Informatii disponibile pe Prospect Medicament au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa prospect Medicament sa consultati fie medicul. Gasiti medicamente cautand fie dupa denumirea acestora(campul medicament), fie dupa indicatiile lor (problema medicala pentru care se recomanda - campul prospect).

Forma de prezentare:
Concentratie pentru solutie perfuzabila 50 mg/ml; ct.1 fl. 5, 10, 20 sau 100 ml

Indicatii:
Tratament paleativ al tumorilor maligne, in special de rect, colon si san, dar si gastrice, pancreatice, hepatice (tumori primare), uterine (in special de cervix), ovariene si de vezica urinara. Local: tulburari de keratinizare, epitelioame bazo-celulare, boala bowen.

Doze si recomandari:
Maxim 1 g/zi. tratament initial: perfuzare: 15 mg/kg sau 600 mg/m2 si zi in 4 ore. Injectare: 12 mg/kg sau 480 mg/m2 si zi, 3 zile consecutiv. tratament de intretinere: injectare: 5-10 mg/kg sau 200-400 mg/m2 intravenos, o data/saptamana tratament asociat cu alte citostatice: dozele recomandate trebuie reduse corespunzator. Local: 1-2 ori pe zi, in strat subtire. Suprafata tratata nu trebuie sa depaseasca 500 cm2. Daca suprafata e mai mare, se trateaza pe rand zonele afectate.

Contraindicatii
Posibile infectii grave cu depresie a maduvei osoase, cu afectare grava a functiei hepatice, cu status hematologic grav afectat, hipersensibilizare la fluorouracil.

Atentionari:
Prudenta la pacientii cu risc, status nutritional inadecvat, IR, IH, afectarea functiei maduvei hematogene, istoric de iradiere pelvica crescuta sau folosire anterioara de agenti alchilanti, dupa interventii chirurgicale majore; supraveghere atenta, numaratoarea leucocitelor cu formula leucocitara; sindrom de eritrodisestezie palmo-plantara; interactiuni cu calciu leucovorin; copii, sarcina si alaptare. expunerea la soare dupa tratamentul local.

Reactii adverse:
Stomatita si esofagofaringita, diaree, anorexie, greata si voma; leucopenie; alopecie si dermatita; pancitopenie, trombocitopenie, agranulocitoza, anemie; ischemie miocardica; reactii alergice; sindrom acut cerebelos, nistagmus, cefalee; piele uscata; fisuri; fotosensibilitate, pigmentare venoasa, sindrom de eritrodisestezie palmo-plantara, manifestata ca parestezii ale mainii si piciorului, urmate de durere, eritem si umflaturi; stenoza duct lacrimal, modificari vizuale, lacrimare si fotofobie; dezorientare, confuzie, euforie; afectare hepatica; tromboflebita, epistaxis, modificari ale unghiilor (inclusiv pierderea lor).

Comentarii - Ati folosit acest medicament?

Medici Familie

Stomatologul

Medic Bun

Cabinet Psihologie

Radiologie Dentara Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ,nu trebuie sa folositi aceste informatii in scopul diagnosticarii sau tratarii oricarei probleme de sanatate.

Forme farmaceutice

Comprimate ,capsule, siropuri, drajeuri,solutii, unguente, geluri, spray, ovule, supozitoare.

Medicament

Medicamentul este un preparat destinat sau utilizat pentru diagnosticarea, prevenirea, ameliorarea sau vindecare unei suferințe.

Prim Ajutor

Pe acest site veti gasi informati utile despre medicamente,indicatii, contraindicatii, mod de administrare.
Agentie Servicii Funerare Centru Inchirieri Non Stop Deschis Agentie Pompe Funebre